Ingrediënten (4 p.)
1 groene paprika
1 rode paprika
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 blikje kikkererwten (200 gram)
2 blikjes tomatenblokjes (800 gram)
200 gram chorizoworst (optioneel)
1 theelepel tabasco
1 theelepel komijnzaad
2 eetlepels olijfolie
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 362 |
Koolhydraat | 21 |
Eiwit | 17 |
Vet | 21,8 |
Vezels | |
Groente | 293 |
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
Snijd de paprika’s in reepjes.
Doe de olijfolie in een soeppan en laat de ui en knoflook hier 5 minuten zachtjes in bakken. Voeg de paprika toe en laat nogmaals 5 minuutjes bakken.
Breng 1/2 liter water aan de kook en voeg dit samen met de tomatenblokjes toe aan de groente. Laat 5 minuten zachtjes koken. Doe daarna de kikkererwten, komijn en tabasco er bij.
Snijd de worst in plakjes en verdeel dit over de soepkommen. Schenk de soep erop en breng op smaak met peper en zout. Gebruik niet te veel want de chorizo is ook al zout en de tabasco best pittig.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.