Ingrediënten (4 p.)
500 gram witte asperges
500 gram krieltjes
100 gram gerookte zalm
4 eieren
15 gram peterselie
2 el mayonaise
3 el volle yoghurt
1 el mosterd
1 el olijfolie
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 355 |
Koolhydraat | 28,4 |
Eiwit | 16,4 |
Vet | 18,4 |
Vezels | 4,6 |
Groente | 250 |
Bereiding
Kook de krieltjes in hun schil in ongeveer 10 minuten gaar. (afhankelijk van de grootte van de krieltjes). Kook de eieren.
Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges en schil de asperges. Doe de schillen en aspergekontjes in een kookpan samen met de geschilde asperges. Breng met water en wat zout aan de kook. Laat de asperges 5 minuten koken en dan nog 10 minuten staan in het warme water.
Gooi de schillen en kontjes weg en snijd de asperges in kleine stukjes. Snijd de zalm ook in kleine stukjes en de eieren in vieren.
Meng de krieltjes met de yoghurt, mosterd, mayonaise en olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges, zalm en eieren op de salade en garneer met peterselie.
Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, dan schil je een beetje extra en maak je er morgen salade van. Dat scheelt veel tijd.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.