Overslaan en ga direct naar de inhoud

Aspergesalade met Zalm

Ingrediënten (4 p.)

500 gram witte asperges

500 gram krieltjes

100 gram gerookte zalm

4 eieren

15 gram peterselie

2 el mayonaise

3 el volle yoghurt

1 el mosterd

1 el olijfolie

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 355
Koolhydraat 28,4
Eiwit 16,4
Vet 18,4
Vezels 4,6
Groente 250

Bereiding

Kook de krieltjes in hun schil in ongeveer 10 minuten gaar. (afhankelijk van de grootte van de krieltjes). Kook de eieren.  

Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges en schil de asperges. Doe de schillen en aspergekontjes in een kookpan samen met de geschilde asperges. Breng met water en wat zout aan de kook. Laat de asperges 5 minuten koken en dan nog 10 minuten staan in het warme water. 

Gooi de schillen en kontjes weg en snijd de asperges in kleine stukjes. Snijd de zalm ook in kleine stukjes en de eieren in vieren.  

Meng de krieltjes met de yoghurt, mosterd, mayonaise en olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de asperges, zalm en eieren op de salade en garneer met peterselie.  

Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, dan schil je een beetje extra en maak je er morgen salade van. Dat scheelt veel tijd.  

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top