Ingrediënten (4 p.)
1 bloemkool
1 komkommer
200 gram snoeptomaatjes
25 gram peterselie
25 gram munt
25 gram koriander
1 granaatappel
1 citroen
1 tl Baharat
4 el olijfolie
50 gram walnoten
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 221 |
Koolhydraat | 20,5 |
Eiwit | 10,8 |
Vet | 17,6 |
Vezels | 10,9 |
Groente | 375 |
Bereiding
Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even lekker draaien, maar niet te lang anders krijg je bloemkoolpap. Als de bloemkool er uit ziet als couscous is het goed.
Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Snijd de ui in hele dunne ringen.
Snijd of knip alle kruiden fijn.
Halveer de granaatappel en haal de pitjes er uit. Dit kan een lastig klusje zijn. Wellicht helpt het als je de granaatappel van te voren even wat induwt om de pitjes los te maken.
Pers de citroen uit.
Meng alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met citroensap en flink wat olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.