Ingrediënten (4 p.)
1 knolselderij
2 aardappelen
1 ui
1 teentje knoflook
2 bouillon tabletten
125 ml room
50 gram blauwe kaas
2 eetlepels boter
handje verse kruiden
100 gram gehakte walnoten
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 496 |
Koolhydraat | 18,3 |
Eiwit | 11,6 |
Vet | 46,3 |
Vezels | |
Groente | 213 |
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de knolselderij en de aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Om de knolselderij te schillen snijd je eerst aan de onderkant een plak af, zodat hij stabiel kan staan. Daarna snijd je de schil er een stuk eenvoudiger af. De knolselderij is namelijk niet zo hard als hij lijkt. Al is een goed mes is natuurlijk wel een must…
Doe de boter in een soeppan en voeg meteen de ui toe. Laat de ui ongeveer 3 minuten zachtjes bakken totdat hij glazig is. Doe dan de knoflook er bij en laat nog 2 minuten op zacht vuur bakken.
Voeg de knolselderij en aardappel toe en laat het geheel nog eens 5 minuten mee bakken. Roer wel regelmatig: de aardappel kan snel aan de bodem van de pan vast blijven plakken.
Schenk er dan 500 ml kokend water bij. Misschien moet je er straks wat extra water bij doen. De uiteindelijke hoeveelheid water hangt af van de grootte van je knolselderij. Te dun is niet lekker en water toevoegen kan altijd nog.
Laat ongeveer 15 minuten koken totdat de aardappelen zacht zijn. Voeg de bouillontabletten toe en roer goed zodat ze helemaal oplossen.
Snijd de blauwe kaas in kleine stukjes en doe ze in de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout en meng de room er door. Waarschijnlijk heb je weinig zout nodig, omdat de blauwe kaas ook erg zout is.
Kraak de walnoten en hak ze fijn. Hak ook de kruiden fijn. Schep de soep in kommen en doe in iedere kom wat fijngesneden kruiden en gehakte walnoten.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.