Ingrediënten (4 p.)
500 gram witte asperges
250 gram krieltjes
100 gram ham
4 eieren
15 gram peterselie
25 gram roomboter
25 gram bloem
zout & peper
Voedingswaarde 250 ml in gram
Kcal. | 78 |
Koolhydraat | 6,6 |
Eiwit | 4,6 |
Vet | 3,5 |
Vezels | 1,2 |
Groente | 60 |
Bereiding
Kook de krieltjes in hun schil in ongeveer 10 minuten gaar. (afhankelijk van de grootte van de krieltjes).
Snijd ongeveer 2 centimeter van de onderkant van de asperges en schil de asperges. Doe de schillen en aspergekontjes in een kookpan samen met de asperges. Breng samen met 2 liter water en wat zout aan de kook. Laat de asperges 5 minuten koken en dan nog 10 minuten staan in het warme water.
Gooi het kookvocht niet weg tijdens het afgieten! Vang het op en gebruik dit straks voor je soep. Gooi de schillen en kontjes weg en snijd de asperges in kleine stukjes.
Laat in een grote kookpan 25 gram roomboter smelten en voeg daar 25 gram bloem bij. Roer dit goed door en laat dit papje langzaam garen. Ongeveer 5 minuten. Voeg dan de helft van het kookvocht van de asperges toe en roer dit goed door. Zo zorg je ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Voeg daarna de andere helft van het vocht toe.
Breng de soep aan de kook en kook ondertussen de eieren.
Snijd de ham in kleine stukjes en de eieren in vieren. Draai het vuur laag en voeg de ham en asperges toe. Scep de soep in kommen en garneer met de ei en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, dan schil je een beetje extra en maak je er morgen soep van. Dat scheelt veel tijd. Bovendien hebben de asperges en de schillen/kontjes de hele nacht in het kookvocht gelegen en veel smaak afgegeven.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.