Ingrediënten (4 p.)
450 gram bloemkoolrijst
160 gram zilvervliesrijst
250 gram (wilde) gerookte zalm
1/2 komkommer
2 winterwortels
2 avocado's
1 limoen
200 gram tuinbonen (diepvries)
1 lente-ui
2 el sesamzaad
1 el Japanse sojasaus (met minder zout)
1 el rijstazijn
1 el chilisaus
1 el sesamolie
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 575 |
Koolhydraat | 49,5 |
Eiwit | 24,4 |
Vet | 27,8 |
Vezels | 14,4 |
Groente | 378 |
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst en de tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de zalm in repen. Schaaf de komkommer en wortel met een kaasschaaf of dunschiller in linten.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verdeel de limoen in 4 partjes.
Doe in iedere bowl de gekookte rijst en de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout.
Tip! Maak zelf je bloemkoolrijst: Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even draaien tot het eruit ziet als couscous. Ga niet te lang door, anders krijg je bloemkoolpap.
Drapeer alle ingrediënten hier mooi omheen en giet de sojasaus, chilisaus, rijstazijn en de sesamolie er over heen.
Garneer met de sesamzaadjes.
Liever vega? Vervang de zalm door een gekookt ei per persoon.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.