Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pokébowl met Zalm

Ingrediënten (4 p.)

450 gram bloemkoolrijst

160 gram zilvervliesrijst

250 gram (wilde) gerookte zalm

1/2 komkommer

2 winterwortels

2 avocado's

1 limoen

200 gram tuinbonen (diepvries)

1 lente-ui

2 el sesamzaad

1 el Japanse sojasaus (met minder zout)

1 el rijstazijn

1 el chilisaus

1 el sesamolie

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 575
Koolhydraat 49,5
Eiwit 24,4
Vet 27,8
Vezels 14,4
Groente 378

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst en de tuinbonen volgens de aanwijzing op de verpakking.  

Snijd de zalm in repenSchaaf de komkommer en wortel met een kaasschaaf of dunschiller in linten.  

Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd de avocado in plakjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Verdeel de limoen in 4 partjes.  

Doe in iedere bowl de gekookte rijst en de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip! Maak zelf je bloemkoolrijst: Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even draaien tot het eruit ziet als couscous. Ga niet te lang door, anders krijg je bloemkoolpap. 

Drapeer alle ingrediënten hier mooi omheen en giet de sojasaus, chilisaus, rijstazijn en de sesamolie er over heen.  

Garneer met de sesamzaadjes.  

Liever vega? Vervang de zalm door een gekookt ei per persoon.  

 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top