Overslaan en ga direct naar de inhoud

Bloemkoolsoep met truffel

Ingrediënten (4 p.)

1 bloemkool

1 ui

1 teentje knoflook

30 gram boter

30 gram bloem

1 bouillontabletten

10 gram bieslook

4 theelepels truffeltapenade



 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 223
Koolhydraat 17,4
Eiwit 5,2
Vet 14,2
Vezels 4
Groente 175

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. De steel gebruiken we ook. Hak de bieslook fijn.

Doe de roomboter in de pan en voeg meteen de ui toe en knoflook toe. Zet op een zacht vuurtje.

Zodra de boter gesmolten is kan de bloem er bij.

Laat op laag vuur 3-5 minuten garen. Het ziet er klonterig uit, maar dat geeft niets.

Voeg in delen 1 liter koud water toe. En roer met een garde totdat de klontjes verdwenen zijn. Breng aan de kook.

Voeg de bloemkoolstelen en bouillontabletten toe zodra de soep kookt.

Voeg na 2 minuten ook de bloemkoolroosjes toe. Laat koken tot de bloemkool gaar is.

Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

Garneer de soep met een lepeltje truffeltapenade en bieslook.

 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top