Overslaan en ga direct naar de inhoud

Broodjes met verse pesto

Ingrediënten (4 p.)

75 gram basilicum

50 gram pijnboompitten

50 gram Parmezaanse kaas

100 ml olijfolie

1 teentje knoflook

1 volkoren stokbrood

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 455
Koolhydraat 31,3
Eiwit 63,4
Vet 28,4
Vezels  
Groente 12,5

Bereiding

Gebruik voor dit recept geen extra vergine olijfolie, maar milde olijfolie of mix de extra vergine met de milde olijfolie. Er zit zo veel olie in dit recept dat de smaak van extra vergine te scherp en te bitter wordt.

 

Rasp de kaas. Pel en snipper de knoflook.

 

Pluk de blaadjes van het basilicumplantje. De stelen mogen gedeeltelijk gebruikt worden. De hele dikke stelen mogen weg.

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en pureer dit.

Ik vind zelf 100 ml. olie lekker, maar smaken verschillen! Misschien wil je een beetje meer of minder olie.

 

Voeg peper naar smaak toe en laat de keukenmachine nogmaals draaien. Doe voorzichtig met zout, want in de kaas zit ook al aardig wat zout.

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top