Overslaan en ga direct naar de inhoud

pompoensoep

Ingrediënten (4 p.)

1 (fles) pompoen

2 uien

2 teentjes knoflook

2 winterwortels

2 stengels bleekselderij

2 el. olijfolie

1 rode peper

2 cm verse gember

2 bouillontabletten

125 ml. kokosmelk

1 el. kaneelpoeder

 

Voedingswaarde p.p. in gram (per kopje van 250 ml.)

Kcal. 62
Koolhydraat 4,5
Eiwit 1,15
Vet 4
Vezels 1,63
Groente 83

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de winterwortel met een dunschiller en snijd deze in stukken. Snijd de bleekselderij ook in stukken.  Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Hak de pompoen in stukken.

Een flespompoen heeft een vrij dunne schil en hoef je niet te schillen. Je kan de schil meekoken. De pompoen wordt straks toch nog gepureerd. 

Doe de olijfolie in een soeppan en voeg meteen de ui toe. Laat de ui ongeveer 5 minuten zachtjes bakken totdat hij glazig is. Snijd de rode peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd deze in kleine stukjes.

Bak de knoflook, rode peper en gember nog 2 tot 3 minuten mee met de ui.

Doe alle groente in de pan en laat 5 minuten stoven. Schenk dan 1,5 liter kokend water in de pan en voeg ook de bouillontabletten toe. Roer goed, zodat de tabletten helemaal oplossen. Kook alle groente in een kwartiertje gaar. Voeg eventueel nog een halve liter water toe.

Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Roer de kokosmelk en kaneel erdoor. Breng op smaak met zout. 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top