Overslaan en ga direct naar de inhoud

Quinoasalade

Ingrediënten (4 p.)

150 gram quinoa

150 gram doperwten (diepvries)

150 gram tuinbonen (diepvries)

50 gram semi-zongedroogde tomaatjes

250 gram snoeptomaatjes

100 gram veldsla

1 bol mozzarella

30 gram pijnboompitten

Handje munt

Handje peterselie

Handje koriander

1 lente-ui

1 el olijfolie

1 el balsamico azijn

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 416
Koolhydraat 41,5
Eiwit 21,4
Vet 15,9
Vezels 10,9
Groente 175

Bereiding

Kook de doperwten en tuinbonen in ruim water. Ze zijn heel snel gaar. De tuinbonen in ongeveer 4 minuten en de doperwten in 3 minuten.  

Snijd de gedroogde tomaatjes fijn. Bewaar de olie en gebruik deze straks voor de dressing. Rooster ook alvast de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur.  

Hak de kruiden en snijd de lente ui in dunne ringetjes. Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Dit verschilt per merk.  

Meng de quinoa met de olijfolie, balsamico azijn, doperwten, tuinbonen, tomaatjes, munt, en peterselie. Verdeel de veldsla in 4 porties en verdeel over de saladebakjes. Doe de quinoasalade er boven op. Garneer met de pijnboompitten, lente ui en koriander.  

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top