Ingrediënten (4 p.)
150 gram quinoa
150 gram doperwten (diepvries)
150 gram tuinbonen (diepvries)
50 gram semi-zongedroogde tomaatjes
250 gram snoeptomaatjes
100 gram veldsla
1 bol mozzarella
30 gram pijnboompitten
Handje munt
Handje peterselie
Handje koriander
1 lente-ui
1 el olijfolie
1 el balsamico azijn
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 416 |
Koolhydraat | 41,5 |
Eiwit | 21,4 |
Vet | 15,9 |
Vezels | 10,9 |
Groente | 175 |
Bereiding
Kook de doperwten en tuinbonen in ruim water. Ze zijn heel snel gaar. De tuinbonen in ongeveer 4 minuten en de doperwten in 3 minuten.
Snijd de gedroogde tomaatjes fijn. Bewaar de olie en gebruik deze straks voor de dressing. Rooster ook alvast de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoog vuur.
Hak de kruiden en snijd de lente ui in dunne ringetjes. Bereid de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking. Dit verschilt per merk.
Meng de quinoa met de olijfolie, balsamico azijn, doperwten, tuinbonen, tomaatjes, munt, en peterselie. Verdeel de veldsla in 4 porties en verdeel over de saladebakjes. Doe de quinoasalade er boven op. Garneer met de pijnboompitten, lente ui en koriander.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.