Overslaan en ga direct naar de inhoud

risottometzalm

Ingrediënten (4 p.)

300 gram risotto rijst

600 gram broccoli

400 gram zalm uit blik

15 gram peterselie

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

1 ui

1 teentje knoflook

2 bouillonblokjes

2 stengels bosui

40 gram Boursin

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 589
Koolhydraat 70,7
Eiwit 33,6
Vet 30
Groente 203
   

Bereiding

Voor het maken van risotto gebruik ik een hapjespan of een braadpan. Natuurlijk kun je voor dit recept ook verse zalm gebruiken, maar ik wilde laten zien dat je met vis uit blik ook heerlijk kunt koken.

 

Pel en snipper de ui en knoflook en bak deze zachtjes in de olijfolie. Voeg de risottorijst toe, laat deze even zachtjes meebakken en roer door.

 

Maak 1 liter bouillon met de bouillonblokjes. Per merk risotto rijst verschilt de benodigde hoeveelheid bouillon en de kooktijd. Lees dus even de verpakking.

 

Voeg 2 soep opscheplepels bouillon toe aan de risotto en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de risotto de bouillon goed heeft opgenomen. Doe er dan nog 2 lepels bij en wacht weer totdat de bouillon is opgenomen. Hierbij doe je geen deksel op de pan. Blijf goed roeren, anders plakt de risotto snel aan de bodem.

 

Snijd de broccoli in roosjes. De steel kun je ook gebruiken. Snijd die in plakjes.

Doe nu de rest van de bouillon samen met de broccoli bij de risotto en doe de deksel op de pan. Zorg dat de broccoli onder staat. Laat 5 minuten zachtjes koken.

 

Haal de deksel weer van de pan en laat de risotto nog een paar minuten pruttelen totdat deze gaar is en de bouillon is opgenomen.

 

Snijd de bosui in ringetjes. Haal de zalm uit de blikjes en verwijder eventueel de graatjes. Hak de peterselie.

 

Roer de zalm, bosui en Boursin door de risotto. Rasp de schil van de citroen pers de citroen daarna uit.  Garneer de risotto met de peterselie en de citroenrasp. Sprenkel de sap over de risotto.

 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top