Ingrediënten (4 p.)
175 gram zilvervliesrijst
525 gram bloemkoolrijst
300 gram wokgarnalen
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook
270 ml kokosmelk
1 blik tomatenblokjes
1 limoen
bosje koriander
2 cm gember
2 el currypasta
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 464 |
Koolhydraat | 43,9 |
Eiwit | 22,7 |
Vet | 20,1 |
Vezels | 5,9 |
Groente | 231 |
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng deze met de bloemkoolrijst.
Tip! Maak zelf je bloemkoolrijst: Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even draaien tot het eruit ziet als couscous. Ga niet te lang door, anders krijg je bloemkoolpap.
Schil de gember en hak deze fijn. Pel en snipper de knoflook en hak deze ook fijn. Doe de olie samen met de knoflook en gember in een hapjespan en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en laat even lekker bakken zodat de aroma’s van de pasta goed vrijkomen. Voeg de garnalen en groente toe en laat deze samen nog 5 minuten bakken. Pers de limoen en doe de helft van het sap samen met de kokosroom in de pan.
Laat 5 minuten lekker sudderen. Hak de koriander en gebruik deze samen met de andere helft van het citroensap om te garneren.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.