Ingrediënten (4 p.)
1500 gram witte asperges
1000 gram krieltjes
200 gram ham
6 eieren
15 gram peterselie
100 gram roomboter
snufje nootmuskaat
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 639 |
Koolhydraat | 60,2 |
Eiwit | 26,5 |
Vet | 30 |
Vezels | |
Groente | 325 |
Bereiding
Hak ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Schil de asperges met een dunschiller. Doe de schillen, de kontjes en de asperges in een kookpan. Als je een aspergekookpan hebt zet je de asperges met de kopjes omhoog en vul je de pan met water tot onder de kopjes. Maar je kunt de asperges ook liggend koken in een gewone ruime pan. Ik gebruik meestal een braadpan. Die is lekker groot.
Breng de asperges aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Doe dan het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het warme water staan.
Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 15 minuten gaar.
Kook ondertussen de eieren en smelt de roomboter. Hak de peterselie.
Maak de ham eventueel warm in de magnetron (30 seconden) of in een pan.
Serveer de asperges met de aardappelen en ham. Bestrooi het gerecht met wat peterselie en nootmuskaat. Serveer de gesmolten boter apart.
Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, dan schil je een beetje extra en maak je er morgen soep van. Dat scheelt veel tijd. Bovendien hebben de asperges en de schillen/kontjes de hele nacht in het kookvocht gelegen en veel smaak afgegeven.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.