Overslaan en ga direct naar de inhoud

Asperges op klassieke wijze

Ingrediënten (4 p.)

1500 gram witte asperges

1000 gram krieltjes

200 gram ham

6 eieren

15 gram peterselie

100 gram roomboter

snufje nootmuskaat

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 639
Koolhydraat 60,2
Eiwit 26,5
Vet 30
Vezels  
Groente 325

Bereiding

Hak ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges af. Schil de asperges met een dunschiller. Doe de schillen, de kontjes en de asperges in een kookpan. Als je een aspergekookpan hebt zet je de asperges met de kopjes omhoog en vul je de pan met water tot onder de kopjes. Maar je kunt de asperges ook liggend koken in een gewone ruime pan. Ik gebruik meestal een braadpan. Die is lekker groot. 

Breng de asperges aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Doe dan het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten in het warme water staan. 

Kook de krieltjes in de schil in ongeveer 15 minuten gaar. 

Kook ondertussen de eieren en smelt de roomboter. Hak de peterselie.  

Maak de ham eventueel warm in de magnetron (30 seconden) of in een pan. 

Serveer de asperges met de aardappelen en ham. Bestrooi het gerecht met wat peterselie en nootmuskaat. Serveer de gesmolten boter apart. 

Tip: Als je vanavond klassieke asperges eet, dan schil je een beetje extra en maak je er morgen soep van. Dat scheelt veel tijd. Bovendien hebben de asperges en de schillen/kontjes de hele nacht in het kookvocht gelegen en veel smaak afgegeven.  

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top