Ingrediënten (4 p.)
400 gram kippen(dij) filet
1 citroen
2 el olijfolie
2 takjes rozemarijn
8 saté prikkers
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 163 |
Koolhydraat | 0,9 |
Eiwit | 23,5 |
Vet | 6,9 |
Vezels | |
Groente |
Bereiding
Snijd de kip in blokjes en doe de kip in een schaal met de olie. Ik gebruik zelf graag kippendijfilet in plaats van kipfilet. Dat is malser (en goedkoper!).
Leg de saté prikkers alvast in het water zodat ze straks niet hard aanbranden op de BBQ.
Rasp de schil van de citroen en voeg die toe aan de kip. Pers de citroen uit en doe ook het sap er bij.
Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak deze in stukjes. Strooi de rozemarijn over de kip. Breng op smaak met peper en zout.
Dek de schaal af en laat de kip minimaal een uur marineren in de koelkast. Leg je prikkers dan ook even in het water. Dat voorkomt verkoolde stokjes.
Prik de kipstukjes daarna aan de prikkers.
Gril de spiesjes 5 minuten op je BBQ of in een grillpan op hoog vuur. Keer na 5 minuten om en gril dan nogmaals 5 minuten.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.