Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pompoencurry

Ingrediënten (4 p.)

1 kleine pompoen  

1 ui 

2 teentjes knoflook 

2 cm verse gember 

1 theelepel chilipoeder 

15 gram koriander 

1 eetlepel komijnzaad 

1 theelepel kaneelpoeder 

3 eetlepels olie 

2 eetlepels Garam Masala poeder 

800 gram tomatenblokjes (blik) 

8 eetlepels volle kwark 

150 gram zilvervliesrijst 

450 gram bloemkoolrijst 

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 347
Koolhydraat 42,4
Eiwit 11,4
Vet 12,8
Groente 263
   

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 

Schil de pompoen en snijd deze in stukken van 3 bij 3 centimeter. Verwijder de zaden en zaadlijsten. Leg de pompoen op een -met bakpapier beklede- bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olie en wat zout. Laat 15 minuten roosteren in de oven.  

Snijd de gember en knoflook fijn. Snijd de ui in halve ringen. 

Verwarm een eetlepel olie in een bakpan. Doe de gember, ui, knoflook, komijnpoeder, kaneel, garam masala- en chilipoeder in de pan. Laat zachtjes bakken 

Voeg daarna de tomatenblokjes en pompoenblokjes toe. Verwarm nog even door. Breng op smaak met peper en zout. 

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.  

Meng de zilvervliesrijst met de bloemkoolrijst en verwarm nog even.  

Tip! Maak zelf je bloemkoolrijst: Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even draaien tot het eruit ziet als couscous. Ga niet te lang door, anders krijg je bloemkoolpap. 

Serveer met een flinke dot volle kwark en garneer met de koriander.  

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top