Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pasta Bolognese

Ingrediënten (4 p.)

1 grote ui

2 teentjes knoflook

200 gram winterwortels

2 stengels bleekselderij

100 gram ontbijtspek

250 gram rundergehakt

1 blik (400 gram) tomatenblokjes

250 ml. rode wijn

200 ml. volle melk

nootmuskaat 

50 gram Parmezaanse kaas

250 gram volkorenpasta

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 687
Koolhydraat 70
Eiwit 34
Vet 24
Vezels  
Groente 200

Bereiding

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de groenten in stukken. Doe olijfolie in de pan en voeg als eerste de ui toe. Laat 2-3 minuten zachtjes bakken. Niet bruin laten worden, dan wordt de ui bitter!

Doe de wortel, bleekselderij en knoflook ook in de pan doen en laat nog 5 minuten zachtjes bakken. Blijf erbij staan om af en toe te roeren.

Voeg gehakt en spek toe en bak op middelhoog vuur tot het gehakt “rul” is. Doe de melk erbij en rasp wat nootmuskaat over de saus. Nu mogen de wijn en de tomatenblokjes erbij. Roer de saus goed door en breng tegen de kook. Vervang de wijn door bouillon als je geen wijn wilt gebruiken.

Draai het vuur laag en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn (en de alcohol vervlogen).  Vergeet niet af en toe te roeren.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rasp de kaas en strooi de kaas over de pasta bolognese.

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top