Ingrediënten (4 p.)
1 grote ui
2 teentjes knoflook
200 gram winterwortels
2 stengels bleekselderij
100 gram ontbijtspek
250 gram rundergehakt
1 blik (400 gram) tomatenblokjes
250 ml. rode wijn
200 ml. volle melk
nootmuskaat
50 gram Parmezaanse kaas
250 gram volkorenpasta
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 687 |
Koolhydraat | 70 |
Eiwit | 34 |
Vet | 24 |
Vezels | |
Groente | 200 |
Bereiding
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de groenten in stukken. Doe olijfolie in de pan en voeg als eerste de ui toe. Laat 2-3 minuten zachtjes bakken. Niet bruin laten worden, dan wordt de ui bitter!
Doe de wortel, bleekselderij en knoflook ook in de pan doen en laat nog 5 minuten zachtjes bakken. Blijf erbij staan om af en toe te roeren.
Voeg gehakt en spek toe en bak op middelhoog vuur tot het gehakt “rul” is. Doe de melk erbij en rasp wat nootmuskaat over de saus. Nu mogen de wijn en de tomatenblokjes erbij. Roer de saus goed door en breng tegen de kook. Vervang de wijn door bouillon als je geen wijn wilt gebruiken.
Draai het vuur laag en laat het geheel 15-20 minuten zachtjes pruttelen totdat de groenten gaar zijn (en de alcohol vervlogen). Vergeet niet af en toe te roeren.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pureer de saus met een staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rasp de kaas en strooi de kaas over de pasta bolognese.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.