Ingrediënten (4 p.)
1 ui
1 teentje knoflook
2 stengels bleekselderij
250 gram paddenstoelen
250 gram grot champignons
300 gram kippendijfilet
300 gram risotto rijst
25 gram tijm
4 eetlepels koolzaadolie
50 gram Parmezaanse kaas
2 paddenstoelen bouillontabletten
1 eetlepel roomboter
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal. | 654 |
Koolhydraat | 62,2 |
Eiwit | 38,5 |
Vet | 22 |
Vezels | |
Groente | 176 |
Bereiding
Maak een liter bouillon met de 2 bouillontabletten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes.
Doe 2 eetlepels olie in de pan en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Doe de rijst er bij en laat deze zachtjes warm en glazig worden. Blus dit na een paar minuten af met een flinke scheut bouillon. Laat de risotto heel zachtjes koken en pruttelen.
Steeds als de scheut bouillon door de risotto is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Dit duurt (afhankelijk van het merk rijst) 20-25 minuten.
Maak de paddenstoelen en champignons schoon en snijd deze in stukken. Snijd de kippendij ook in stukjes. Haal de blaadjes tijm van de takjes. Bak de kip met de champignons en de tijmblaadjes 10 minuten op middelhoog vuur.
Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de risotto met de paddenstoelen en kip in en grote pan en laat nog even samen doorverwarmen met een eetlepel roomboter.
Bestrooi de risotto met de Parmezaanse kaas.
Wil je dit gerecht slanker en koolhydraatbeperkt maken? Vervang dan de helft van de rijst door 300 gram bloemkoolrijst. Dat scheelt 118 kcal. en 20 gram koolhydraten per persoon! Voeg de bloemkoolrijst op het laatste toe en verwarm mee.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.