Overslaan en ga direct naar de inhoud

Paddenstoelenrisotto

Ingrediënten (4 p.)

1 ui

1 teentje knoflook

2 stengels bleekselderij

250 gram paddenstoelen

250 gram grot champignons

300 gram kippendijfilet

300 gram risotto rijst

25 gram tijm

4 eetlepels koolzaadolie

50 gram Parmezaanse kaas

2 paddenstoelen bouillontabletten

1 eetlepel roomboter

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 654
Koolhydraat 62,2
Eiwit 38,5
Vet 22
Vezels  
Groente 176

Bereiding

Maak een liter bouillon met de 2 bouillontabletten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes.

Doe 2 eetlepels olie in de pan en voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Doe de rijst er bij en laat deze zachtjes warm en glazig worden. Blus dit na een paar minuten af met een flinke scheut bouillon. Laat de risotto heel zachtjes koken en pruttelen.

Steeds als de scheut bouillon door de risotto is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Dit duurt (afhankelijk van het merk rijst) 20-25 minuten.

Maak de paddenstoelen en champignons schoon en snijd deze in stukken. Snijd de kippendij ook in stukjes. Haal de blaadjes tijm van de takjes. Bak de kip met de champignons en de tijmblaadjes 10 minuten op middelhoog vuur.  

 

Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de risotto met de paddenstoelen en kip in en grote pan en laat nog even samen doorverwarmen met een eetlepel roomboter.

Bestrooi de risotto met de Parmezaanse kaas.

 

Wil je dit gerecht slanker en koolhydraatbeperkt maken? Vervang dan de helft van de rijst door 300 gram bloemkoolrijst. Dat scheelt 118 kcal. en 20 gram koolhydraten per persoon! Voeg de bloemkoolrijst op het laatste toe en verwarm mee. 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top