Overslaan en ga direct naar de inhoud

Red Velvet Chocolade Brownies

Ingrediënten (20 stukjes)

500 gram gekookte rode biet

100 gram bloem

200 gram pure chocolade (>70%)

125 gram boter

3 eieren

225 gram suiker

1 vanillestokje

snufje zout

1 el bakpoeder

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 179
Koolhydraat 20,7
Eiwit 2,5
Vet 9,2
Vezels  
Groente  

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden. Pureer de rode bieten in een keukenmachine en hak de chocolade in stukjes. 

Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Als de boter bijna gesmolten is kan de chocolade er bij. Zet het vuur uit en laat de chocolade in de boter smelten. Roer af en toe goed door. 

Halveer ondertussen het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de eieren met de suiker en het vanillemerg in een kom lekker luchtig. Voeg de bietenpuree toe en roer dit goed door. Nu mag ook de chocolade erbij. Roer alles opnieuw goed door. 

Meng de bloem met bakpoeder en een snuf zout. Voeg de bloem toe aan het  bietenmengsel en schep dit luchtig om. 

Bekleed een bakblik van ongeveer 30 bij 40 cm met bakpapier (in een platte ovenschaal lukt het ook) en schep het beslag hierin. Bak de brownies in 40 minuten gaar. Om te controleren of ze klaar zijn kun je er na 35 minuten een saté prikker in steken om te controleren of de buitenkant droog is en de binnenkant nog een beetje nat. 

Laat de brownie afkoelen en snijd dan in mooie vierkantjes. Eventueel kun je de brownies versieren met poedersuiker of marsepein. Je kunt er ook yoghurt room bij serveren. 

Maak je eigen yoghurt room: Klop voor de yoghurt room de slagroom goed stijf met  3-4 eetlepels suiker. Als de slagroom stijf is meng je de yoghurt erdoor. Dit geeft de room een frisse smaak en is wat minder vet. 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top