Overslaan en ga direct naar de inhoud

Havermoutpannenkoekjes

Ingrediënten (4p.)

250 gram havermout

700 ml. melk

snufje kaneel

2 eieren

8 eetlepels halvajam

4 theelepels roomboter

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal                   493   

Koolhydraten  56,7 gram 

Eiwitten          16,6 gram

Vetten             21,1 gram

Vezels              5,1 gram

Bereiding:

Omdat de havermoutvlokken vrij grof zijn, maal ik eerst de havermoutvlokken in een keukenmachine of met een staafmixer.

Doe de havermout met de melk, eieren en kaneel in een grote kom en klop het goed. Het lijkt nu vrij dun maar het beslag wordt dikker als je het even laat staan.

Laat wat roomboter smelten in een bakpan en bak er 4 pannenkoeken van. In het begin ziet het er een beetje korrelig uit, maar dat komt goed na het omdraaien van de pannenkoek.

Besmeer met jam en rol op.

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top