Ingrediënten (4p.)
250 gram havermout
700 ml. melk
snufje kaneel
2 eieren
8 eetlepels halvajam
4 theelepels roomboter
Voedingswaarde p.p. in gram
Kcal 493
Koolhydraten 56,7 gram
Eiwitten 16,6 gram
Vetten 21,1 gram
Vezels 5,1 gram
Bereiding:
Omdat de havermoutvlokken vrij grof zijn, maal ik eerst de havermoutvlokken in een keukenmachine of met een staafmixer.
Doe de havermout met de melk, eieren en kaneel in een grote kom en klop het goed. Het lijkt nu vrij dun maar het beslag wordt dikker als je het even laat staan.
Laat wat roomboter smelten in een bakpan en bak er 4 pannenkoeken van. In het begin ziet het er een beetje korrelig uit, maar dat komt goed na het omdraaien van de pannenkoek.
Besmeer met jam en rol op.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.