Ingrediënten
(15 koeken)
120 gram bloem
130 gram havermout
1 eetlepel bakpoeder
50 gram rozijnen
30 gram sesamzaad
50 gram bruine bastardsuiker
2 eieren
snufje zout
85 gram roomboter
1 eetlepel koekkruiden of kaneel
Voedingswaarde per stuk in gram
Kcal. | 150 |
Koolhydraat | 17 |
Eiwit | 3,6 |
Vet | 7,1 |
Vezels | 1,2 |
Groente |
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, havermout, bakpoeder, koekkruiden en het zout in een grote kom en roer door elkaar. Meng dan ook de suiker, rozijnen en sesamzaad door het mengsel.
Smelt de boter in een steelplannetje en giet hem dan bij het bloemmengsel. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door elkaar tot je een kleverig deeg hebt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop 15 bolletjes van het deeg. Houd wel afstand tussen de koekjes, want ze rijzen nog in de oven. Druk de koekjes een beetje plat en bak ze ongeveer 13-15 minuten.
Als je de koeken uit de oven haalt moeten de randjes een beetje bruin zijn. De koekjes zijn nu nog wel zacht, maar laat je niet verleiden om ze nog langer in de oven te zetten. De koeken worden vanzelf harder als ze afkoelen en het is lekker als ze een beetje ‘chewy’ blijven.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.