Overslaan en ga direct naar de inhoud

Havermoutkoeken

Ingrediënten
(15 koeken)

120 gram bloem

130 gram havermout

1 eetlepel bakpoeder

50 gram rozijnen

30 gram sesamzaad

50 gram bruine bastardsuiker

2 eieren

snufje zout

85 gram roomboter

1 eetlepel koekkruiden of kaneel

 

Voedingswaarde per stuk in gram

Kcal. 150
Koolhydraat 17
Eiwit 3,6
Vet 7,1
Vezels 1,2
Groente  

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, havermout, bakpoeder, koekkruiden en het zout in een grote kom en roer door elkaar. Meng dan ook de suiker, rozijnen en sesamzaad door het mengsel. 

Smelt de boter in een steelplannetje en giet hem dan bij het bloemmengsel. Breek de eieren boven de kom en meng alles goed door elkaar tot je een kleverig deeg hebt. 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep hierop 15 bolletjes van het deeg. Houd wel afstand tussen de koekjes, want ze rijzen nog in de oven. Druk de koekjes een beetje plat en bak ze ongeveer 13-15 minuten. 

Als je de koeken uit de oven haalt moeten de randjes een beetje bruin zijn. De koekjes zijn nu nog wel zacht, maar laat je niet verleiden om ze nog langer in de oven te zetten. De koeken worden vanzelf harder als ze afkoelen en het is lekker als ze een beetje ‘chewy’ blijven. 

 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top