Ingrediënten (12x)
150 gram havermout
50 gram bloem
1 el bakpoeder
150 gram blauwe bessen
25 gram suiker
2 eieren
snufje zout
1 banaan
125 ml melk
25 ml zonnebloemolie
1 tl koekkruiden of kaneel
Voedingswaarde per stuk in gram
Kcal. | 120 |
Koolhydraat | 16,5 |
Eiwit | 3,7 |
Vet | 4 |
Vezels | 1,7 |
Groente |
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, havermout, bakpoeder, koekkruiden, suiker en het zout in een grote kom en roer door elkaar.
Prak de banaan. Doe de melk scheut voor scheut in de kom. Breek de eieren boven de kom en voeg de banaan en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar tot je een goed gemixed beslag hebt. Dit kan ook in de keukenmachine. Roer als laatste de bosbessen door het beslag.
Vet een muffinplaat goed in of gebruik muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Laat de muffins 25-30 minuten bakken in de oven.
Cookieverklaring
Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.