Overslaan en ga direct naar de inhoud

Havermoutmuffins Blauwe Bes

Ingrediënten (12x)

150 gram havermout

50 gram bloem

1 el bakpoeder

150 gram blauwe bessen

25 gram suiker

2 eieren

snufje zout

1 banaan

125 ml melk

25 ml zonnebloemolie

1 tl koekkruiden of kaneel

 

Voedingswaarde per stuk in gram

Kcal. 120
Koolhydraat 16,5
Eiwit 3,7
Vet 4
Vezels 1,7
Groente  

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, havermout, bakpoeder, koekkruiden, suiker en het zout in een grote kom en roer door elkaar.  

Prak de banaan. Doe de melk scheut voor scheut in de kom. Breek de eieren boven de kom en voeg de banaan en zonnebloemolie toe. Meng alles goed door elkaar tot je een goed gemixed beslag hebt. Dit kan ook in de keukenmachine. Roer als laatste de bosbessen door het beslag. 

Vet een muffinplaat goed in of gebruik muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Laat de muffins 25-30 minuten bakken in de oven.  

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top