Lekker aan het Werk met Mama Mascha

 

 

Mama Mascha heeft een eigen zakelijk label: Lekker aan het Werk

 

Lekker aan het Werk maakt bedrijven en organisaties vitaler en productiever. Dat doen wij door zo veel mogelijk werkgevers en werknemers enthousiast te maken over een gezonde leefstijl en gezond, lekker en eenvoudig eten.​

 

Een gezonde medewerker is fitter, blijer en productiever. Als je gezond bent heb je een gelukkiger en makkelijker leven. Niet voor niets noemen we onze gezondheid altijd het belangrijkste dat er is! 

 

 

Even onze Covid19 Proof activiteiten op een rijtje: 

1. Bestel onze foodtruck en wij parkeren bij jouw bedrijf voor de deur. We serveren lekkere gezonde hapjes en iedereen blijft 1,5 meter uit elkaar. We kunnen ook alvast pakketjes per mederwerker klaarzetten, dat gaat nog sneller. 

2. Organiseer een webinar over gezonde voeding voor je medewerkers. We geven webinars met verschillende thema's: eten met gezond boeren verstand, koolhydraatbeperkt eten of stress en voeding. 

3. Verwen je medewerkers thuis: we maken lekkere en gezonde Borrel- en High Tea boxen. Die bezorgen we bij de medewerkers thuis. 

4. Bestel ons mooie kookboek Arbeidsvitaminen als cadeau voor je medewerkers. Dan kunnen ze thuis lekker aan de slag met lekkere en gezonde recepten. 

5. Geef de Personal Food Coach App aan je medewerkers. Dan hebben ze honderden recepten, weekmenu's en de mogelijkheid om met ons te chatten en vragen te stellen. 

 

Duurzame inzetbaarheid

In het kader van duurzame inzetbaarheid, maar ook bij het terugdringen van ziekteverzuim en het verhogen van de passie en bevlogenheid is een gezonde leefstijl een belangrijk thema op de werkvloer.

 

Wetenschappelijk onderzoek

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 76% van de medewerkers het onderwerp leefstijl en vitaliteit op de werkvloer belangrijk vindt en dat 44% van de medewerkers aangeeft dat een gezonde leefstijl op het werk hen ook stimuleert om thuis gezonder te leven?

 

Lekker aan het werk geeft workshops en trainingen over lekker en gezond eten op het werk. Alles wordt afgestemd op jullie wensen en doelgroep.

Onze aanpak, maar ook ons voedingsadvies is altijd gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek. We vertellen je er graag mee over. 

 

Onze aanpak

Wij zijn er om te helpen, zonder moeilijk gedoe. Wij geloven in een vrolijke, positieve en enthousiasmerende aanpak. 

Wij geven workshops en trainingen op iedere gewenste locatie en werken met een uitgekiende combinatie van online- en offline toepassingen. 

Je kunt zowel theorie- als praktijk workshops boeken en een combinatie van beiden is natuurlijk het allerleukst. 

Met onze gezonde, mobiele kookschool rijden we bijvoorbeeld gewoon naar je toe!

 

Ons resultaat

Omdat wij niet geloven in een korte termijn aanpak helpen we ook graag bij het maken van vitaliteitsbeleid. Uit ons klantenonderzoek blijkt dat klanten ons gemiddeld een 8,7 geven! 

 

Wij werken op 3 niveaus:

1. Op organisatieniveau

2. Op teamniveau

3. Op medewerkerniveau 

 

 

1. LEKKER AAN HET WERK MET ORGANISATIES

 

VITALITEITSBELEID

Omdat wij niet geloven in een korte termijn aanpak vinden wij het belangrijk dat onze klanten een goed vitaliteitsbeleid hebben, gekoppeld aan de missie van de organisatie. Te veel werkgevers proberen incidenteel wel eens iets, maar zetten niet door. Dat is jammer en eigenlijk zonder van het geld. Beleid, hoe eenvoudig ook, geeft houvast en richting. Op basis daarvan bepaal je als organisatie wat de doelen zijn, wat er nodig is en hoe je dat wilt inrichten. 

 

Wij zijn graag sprarringspartner bij het maken van beleid, helpen keuzes te

te maken en geven workshops aan HR en leidinggevenden over de nut en noodzaak van vitaliteitsbeleid. 

 

Op organisatieniveau kun je bij ons terecht voor:

* Sparringspartner bij het maken van vitaliteitsbeleid

* Het mede vormgeven van beleid 

* Workshops voor leiding en HR over vitaliteitsbeleid

 

 

BEDRIJFSRESTAURANTS

Heeft jullie bedrijf of organisatie een eigen kantine of bedrijfsrestaurant?

Dan is dat een perfecte mogelijkheid om snel gezondheidswinst te boeken bij medewerkers!

Wij maken nulmetingen, geven advies en helpen ook bij het implementeren van het plan van aanpak. 

Vele organisaties gingen jullie al voor. 

 

Samen stellen we een doel en gewenst niveau vast: een bronzen, zilveren of gouden kantine.

We starten meestal met het aanbieden van alternatieven en gaan in eerste instantie niet van alles verwijderen, om onrust te voorkomen. We maken een plan van aanpak en nemen de tijd zodat medewerkers kunnen wennen en ook hun mening kwijt kunnen. 

 

Met een gezondere kantine help je medewerkers om makkelijker gezonde keuzes te maken De omzet van een dergelijke kantine neemt eigenlijk nooit af, maar meestal zo'n 10% toe. Meer variatie leidt namelijk tot meer omzet!

 

 

 

2. LEKKER AAN HET WERK MET TEAMS

 

KOOKWORKSHOPS 

Lekker aan het Werk geeft gezonde kookworkshops afgestemd op de doelgroep en jullie wensen. Naast gezonde kookworkshops geven we ook 'theorie' workshops over gezonde voeding. Een combinatie van een theorie- en een gezonde kookworkshop is natuurlijk het allerleukst.

 

Boek bijvoorbeeld één van de volgende workshops

-Workshop smoothies maken 

-Workshop pimp je wrap of boterham 

-Workshop maak je eigen lunch met soep, hartige taart en salades

-Workshop maak je eigen avondeten met 250 gram groente

-Black Box Cooking (2 teams strijden tegen elkaar en koken zonder recepten)

 

Je kunt een workshop boeken met een groep collega's voor een gezonde lunch of diner. Neem hier contact op.

De workshops worden gegeven in onze kookstudio in Leeuwarden of op een door jullie uitgezochte locatie (evt. met onze foodtruck)

 

 

KENNISWORKSHOPS

Wij geven kennisworkshops over gezonde leefstijl aan medewerkers.

We hebben verschillende thema's over voeding, beweging en ontspanning en verschillende niveaus van diepgang. 

 

Denk bijvoorbeeld aan een basispresentatie leefstijl, een interactieve quiz, een workshop over koolhydraatbeperkt eten. Ook onze kennisworkshop over stress, voeding en slaap is erg populair. In deze workshop gaan we in op de wisselwerking die stress en voeding op elkaar hebben. Dit geeft veel inzichten en eye openers voor deelnemers.

De in-company training vindt plaats op een door jullie uitgezochte locatie. 

Neem contact op. 

 

 

VERGADEREN

De kookstudio is ook heel geschikt om even rustig met je team te vergaderen of voor een creatieve sessie. Wij passen het eten er graag op aan! 

 

 

CATERING

Op het werk een gezonde en lekkere lunch laten cateren? Wij hebben een prachtige foodtruck waarmee we naar jullie toe komen. We verzorgen heerlijke soepen, hartige taartjes, salades en sandwiches. Mag ook zonder foodtruck hoor. 

Ook voor een gezond diner of andere cateringactiviteiten ben je bij ons aan het goede adres.

Leuk voor een speciale themaweek of in het kader van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. 

 

Prijzen zijn afhankelijk van aantallen en afstanden.

Vraag nu een offerte aan. 

 

 

 

3. LEKKER AAN HET WERK MET MEDEWERKERS

 

PERSONAL FOOD COACHING

Voor medewerkers die: 

* Op zoek zijn naar meer voedingsinspiratie en tips

* Graag willen afvallen, maar niet meer op dieet willen

* Gezonder willen gaan eten

* Houden van gemak 

 

Wij hebben een fijne Personal Food Coach App met heerlijke weekmenu's waarbij men alle benodigde voedingswaarde binnenkrijgt en toch kan afvallen. Uiteraard zonder pakjes en zakjes en we houden rekening met de seizoenen! Alle recepten zijn makkelijk en in een half uurtje klaar. 

 

De Personal Food Coach is geschikt voor iedereen. Of men wil afvallen, diabetes heeft of gewoon gewonder wil gaan eten. 

Lees hier meer. 

 

LEEFSTIJLCOACHING 

Voor medewerkers die op zoek zijn naar een leefstijl- en voedingscoach hebben wij de perfecte aanpak.

Wij werken met goede en moderne leefstijlcoaches en diëtistes op basis van de laatste wetenschapelijke inzichten en streven naar blijvend resultaat.  Zij begeleiden medewerkers die willen afvallen, meer bewegen en beter ontspannen. Een dieet werkt niet; een leefstijlwijziging wel. We maken kleine, maar blijvende stapjes richting verandering. Daarnaast bieden we digitale ondersteuning in de vorm van onze eigen app met voedingsschema's.

 

De leefstijlcoach maakt een persoonlijk advies op basis van een adviesgesprek. Wij brengen in kaart hoe men op dit moment beweegt, eet en ontspant en wat de grootste wensen zijn. Dat gesprek kan bij ons op kantoor, maar eventueel ook via Skype.

 

Ons leefstijladvies is geschikt voor iedereen. Voor medewerkers die willen afvallen, diabetes hebben of gewoon gezonder willen gaan leven. Voor iedereen maken wij een maatwerk plan. 

 

Extra: Als je meer begeleiding wenst omdat je bijvoorbeeld een aandoening, ziekte of overgewicht hebt dan is persoonlijke begeleiding van een diëtiste een goed idee. Wij werken nauw samen met de diëtisten van AVS Sportdiëtisten. 

De diëtiste van AVS Sportdiëtisten maakt voor jou een persoonlijk voedingsadvies op basis van een adviesgesprek. Wij brengen in kaart hoe je op dit moment eet, wat je lekker vindt en wat je grootste wensen zijn. Dat gesprek kan bij ons op kantoor, maar eventueel ook via Skype of Zoom. Bekijk hier de website van AVS: http://avs-dietisten.nl

Dit traject wordt vaak vergoed door een zorgverzekeraar, na doorverwijzing van een huisarts.