Overslaan en ga direct naar de inhoud

Groentecurry met Garnalen

Ingrediënten (4 p.)

175 gram zilvervliesrijst

525 gram bloemkoolrijst

300 gram wokgarnalen

2 el zonnebloemolie

1 teen knoflook

270 ml kokosmelk

1 blik tomatenblokjes

1 limoen

bosje koriander

2 cm gember

2 el currypasta

 

Voedingswaarde p.p. in gram

Kcal. 464
Koolhydraat 43,9
Eiwit 22,7
Vet 20,1
Vezels 5,9
Groente 231

Bereiding

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng deze met de bloemkoolrijst. 

Tip! Maak zelf je bloemkoolrijst: Snijd de bloemkool in stukken en doe deze in de keukenmachine. Laat even draaien tot het eruit ziet als couscous. Ga niet te lang door, anders krijg je bloemkoolpap. 

Schil de gember en hak deze fijn. Pel en snipper de knoflook en hak deze ook fijn. Doe de olie samen met de knoflook en gember in een hapjespan en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg 2 eetlepels currypasta toe en laat even lekker bakken zodat de aroma’s van de pasta goed vrijkomen. Voeg de garnalen en groente toe en laat deze samen nog 5 minuten bakken. Pers de limoen en doe de helft van het sap samen met de kokosroom in de pan. 

Laat 5 minuten lekker sudderen. Hak de koriander en gebruik deze samen met de andere helft van het citroensap om te garneren. 

 

Cookieverklaring

Wij bakken graag Cookies. Onze website maakt ook gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in ons privacy statement.

Back to top