Over ons

 

Missie

De missie van Foodtruck Mama Mascha is om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken over gezond, lekker en makelijk eten.

 

Visie

Het bereiken van deze missie gaat het beste als we 'verleiden' in plaats van 'opleiden'. We werken dus op basis van interactie en altijd met behulp van onze smaakpapillen en vrolijkheid. Onze kookstijl en kennis is voor iedereen toegankelijk en beslist niet ingewikkeld.

We wijzen niet met het vingertje, vermoeien niet met allerlei ingewikkelde voedingskennis, maar willen vooral graag verantwoord genieten. Op deze manier verspreiden wij ons positieve virus en proberen we zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. Wij koppelen de theorie van ons advies aan de praktijk van het inkopen en koken van gezonde en lekkere maaltijden. 

 

Slogan

Lekker genieten van gezond eten!

 

Over Mama Mascha

Mascha Perquin is geboren in 1971 en getogen in Zevenhuizen (Zuid-Holland). Na haar rechtenstudie in Leiden is ze gaan werken bij ABN AMRO en later bij Deutsche Bank. Daar heeft zij verschillende leidinggevende functies gehad. In 2001 verhuisde zij met haar man naar Friesland. In 2003 en 2006 werd zij mama van 2 prachtige dochters: Charlotte en Isabelle.

Als werkende moeder met een full time baan vond zij het een uitdaging om 's avonds een lekkere, gezonde en redelijk snelle maaltijd op tafel te zetten. Veel ouders zullen dit herkennen. En of je nu wel of geen kinderen hebt het blijft lastig om gezond eten in te plannen in je drukken leven. Daarom vond zij dat het voedingsadvies in Nederland te kort schiet. Het advies houdt vaak op bij de theorie (wat is gezond?), maar als je vervolgens in de supermarkt staat weet je nog niet wat je moet eten. Mascha heeft zich omgeschoold tot voedingsdeskundige en koppelt gedegen voedingsadvies advies aan de praktijk. Zij geeft met haar kookworkshops, recepten en weekmenu's veel inspiratie zodat je makkelijk aan de slag kunt. 

 

In 2011 heeft zij haar functie als Regiodirecteur Friesland van Deutsche Bank opgezegd en is voor zichzelf begonnen.

"ik adviseerde regelmatig klanten uit het Midden- en Kleinbedrijf en dat inspireerde mij ook om voor mezelf te willen beginnen. Met Foodtruck Mama Mascha kan ik mijn hobby en werk combineren. Ik geniet hier enorm van".

Mascha heeft meerdere bestuursfuncties naast haar werk o.a. voor VNO NCW Friesland, de Friese Ontwikkelijks Maatschappij, Ondernemersprijs De Het en dorpsbelang Hilaard.

 

Naast oprichter Mascha zijn Emma Vroegop en Jenny de Jong werkzaam als diëtiste. Zij helpen en begeleiden bij de workshops en geven uitstekend voedings- en dieetadvies. Zij zijn enthousiast sporter en hobbykok en zorgen ervoor dat al ons voedingsadvies is gestoeld op de laatste wetenschappelijk inzichten. Emma en Jenny hebben een gedegen HBO opleiding genoten en worden jaarlijks bijgeschoold. Zij zijn lid lid van de Nederlandse Vereniging van diëtisten en staan ingeschreven in het paramedisch register.

 

Horeca Freelancer Sanne Jager completeert ons team. Zij is al jaren onze vaste steun en toeverlaat.