Over ons

 

Missie

De missie van Mama Mascha is om zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken over gezond, lekker en makelijk eten.

 

Visie

Het bereiken van deze missie gaat het beste als we 'verleiden' in plaats van 'opleiden'. We werken dus op basis van interactie en altijd met behulp van onze smaakpapillen en vrolijkheid. Onze kookstijl en kennis is voor iedereen toegankelijk en beslist niet ingewikkeld.

We wijzen niet met het vingertje, vermoeien niet met allerlei ingewikkelde voedingskennis, maar willen vooral graag verantwoord genieten. Op deze manier verspreiden wij ons positieve virus en proberen we zoveel mogelijk mensen enthousiast te krijgen. Wij koppelen de theorie van ons advies aan de praktijk van het inkopen en koken van gezonde en lekkere maaltijden. 

 

Slogan

Lekker genieten van gezond eten!

 

Hoe doen we dat?

We hebben werkelijk van alles bedacht om je aan de gezonde voeding te krijgen. Alles begint met een beetje basiskennis, dus geven we kennisworkshops over gezonde voeodng. Maar het zelf ervaren tijdens een kookworkshop werkt soms nog wel beter. En als je geen tijd hebt, koken wij voor jou (fitboxen en feestboxen). Wil je nog een stap verder gaan? Dan begeleiden we je naar een gezonder voedingspatroon met onze Personal Food coach App. 

 

We zijn gevestigd in Leeuwarden en hebben daar de beschikking over een mooie kookstudio (geschikt voor groepen van 10-30 personen) Dus voor een gezellig uitje met familie, vrienden of collega's kan je ons boeken!  We zijn alle dagen open. We geven zowel ontbijt-, lunch-, tussendoortjes- en dinerworkshops. Als het maar lekker, gezond en makkelijk is! 

 

De kookstudio is ook heel geschikt om even rustig met je team te vergaderen of voor een creatieve sessie. Wij passen het eten er graag op aan.

 

Daarnaast kunnen we met onze foodtruck naar iedere gewenste locatie rijden voor een workshop of catering activiteit. 

Onze geweldige foodtruck rijdt stad en land af om lekker en gezond eten te promoten. Wij cateren vanuit de foodtruck heerlijke gerechten. De foodtruck kan ook als workshopruimte gebruikt worden. Er kunnen ongeveer 8 volwassenen in koken en eten. Het is eigenlijk een soort gezellige woonkeuken op wielen! Met mooi weer of op een indoorlocatie kunnen we met veel meer mensen vanuit de truck werken, omdat dan niet iedereen tegelijk in de truck hoeft te zijn en we buiten de truck ook kunnen werken. 

 

Klik hier om contact op te nemen of een offerte aan te vragen.

https://www.foodtruckmamamascha.nl/contact

 

Geef duidelijk aan om welke locatie het gaat, om hoe veel mensen en wat je wensen zijn voor het eten. Wil je lunch, (borrel)hapjes of iets anders?

Maar bellen mag natuurlijk ook is en is vaak sneller omdat we dan meteen je wensen af kunnen stemmen! 

 

 

Over Mama Mascha

Mascha Perquin is geboren in 1971 en getogen in Zevenhuizen (Zuid-Holland). Na haar rechtenstudie in Leiden is ze gaan werken bij ABN AMRO en later bij Deutsche Bank. Daar heeft zij verschillende leidinggevende functies gehad. In 2001 verhuisde zij met haar man naar Friesland. In 2003 en 2006 werd zij mama van 2 prachtige dochters: Charlotte en Isabelle.

Als werkende moeder met een full time baan vond zij het een uitdaging om 's avonds een lekkere, gezonde en redelijk snelle maaltijd op tafel te zetten. Veel ouders zullen dit herkennen. En of je nu wel of geen kinderen hebt het blijft lastig om gezond eten in te plannen in je drukken leven. Daarom vond zij dat het voedingsadvies in Nederland te kort schiet. Het advies houdt vaak op bij de theorie (wat is gezond?), maar als je vervolgens in de supermarkt staat weet je nog niet wat je moet eten. Mascha heeft zich omgeschoold tot voedingsdeskundige en koppelt gedegen voedingsadvies advies aan de praktijk. Zij geeft met haar kookworkshops, recepten en weekmenu's veel inspiratie zodat je makkelijk aan de slag kunt. 

 

In 2011 heeft zij haar functie als Regiodirecteur Friesland van Deutsche Bank opgezegd en is voor zichzelf begonnen.

"ik adviseerde regelmatig klanten uit het Midden- en Kleinbedrijf en dat inspireerde mij ook om voor mezelf te willen beginnen. Met Foodtruck Mama Mascha kan ik mijn hobby en werk combineren. Ik geniet hier enorm van".

Mascha heeft meerdere bestuursfuncties naast haar werk o.a. voor VNO NCW Friesland, de Friese Ontwikkelijks Maatschappij, Ondernemersprijs De Het en dorpsbelang Hilaard.

 

Naast oprichter Mascha is Emma Vroegop werkzaam als diëtiste. Zij helpt en begeleidt bij de workshops en geeft uitstekend voedings- en dieetadvies. Emma is enthousiast sporter en hobbykok en zorgt ervoor dat al ons voedingsadvies is gestoeld op de laatste wetenschappelijk inzichten. Emma heeft een gedegen HBO opleiding genoten en wordt jaarlijks bijgeschoold. Zij zis lid lid van de Nederlandse Vereniging van diëtisten en staat ingeschreven in het paramedisch register.

 

Horeca Freelancer Sanne Jager completeert ons team. Zij is al jaren onze vaste steun en toeverlaat.