Kooklessen op school

Gezonde kooklessen voor alle kinderen!

 

Voor scholen en kinderopvang organisaties biedt Foodtruck Mama Mascha verschillende leuke, gezonde kooklessen. De gezonde kooklessen variëren in lengte, al naar gelang de wensen van de school. We kunnen een kookles geven van een half uur (voor bv groep 1-4), maar ook uitgebreide lessen van 1,5 uur. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. We passen het programma graag aan op jullie lesprogramma's en wensen. 

Ook voor het voortgezet onderwijs hebben we gezonde kooklessen. Hiervoor gebruiken we eigen recepten en informatie. 

 

Meest geboekte worskhops in het basisonderwijs zijn:

 

Gezonde traktaties

De kinderen werken voor zichzelf en maken gezonde traktaties. We passen de ingrediënten en materialen aan op de leeftijd van de kinderen. Zo maken we met groep 1 en 2 allemaal dezelfde traktatie, maar kan de midden- en bovenbouw lekker los met een tafel vol ingrediënten en een paar voorbeelden ter inspiratie. Aan het einde van de les eten de kinderen de traktatie meteen op of nemen deze mee naar huis. We kunnen 5 groepen per schooldag aan van 45 minuten. We werken in de gemeenschapsruimte van de school en daar komt steeds een nieuwe groep aanschuiven. Extra begeleiding van een paar ouders is wel gewenst. 

 

 

Hapjes/lunch maken in de truck

In de truck kunnen 9 kinderen tegelijk werken. De lessen duren 35-40 minuten. Er kunnen 6 groepjes op een schooldag de les volgen. Er is geen extra begeleiding nodig van ouders, maar wel voldoende ruimte voor de school om de truck te parkeren (7,5 bij 3,5 meter) en stroom. Deze lessen zijn geschikt van groep 6-8. Na afloop van de gezonde kookles eten de kinderen de gemaakte hapjes of lunch op in de klas. 

 

 

Projectweek gezonde leefstijl

Tijdens een speciale projectweek of evenement op het schoolplein is de foodtruck een leuke aanvulling. We parkeren op het schoolplein en ieder kwartier komen er 8 kinderen binnen die bijvoorbeeld een gezonde smoothie of lekkere wrap maken. Deze lessen zijn geschikt voor alle groepen.  

 

Prijs: De prijs voor een schooldag is 750,- euro excl. 9% BTW en excl. reiskosten. 

 

 

 

 

Foodtruck Mama Mascha is trotse partner van Nuchter over Gewicht, een samenwerkingsverband via de GGD. Onze gezonde traktatie lessen maken onderdeel uit van dit programma. Kijk voor meer informatie op http://nuchterovergewicht.n

 

De prijs is 750,- euro per schooldag. Met JOGG hebben we een prijsafspraak van 675,- euro per dag.

 

Wil je een kookdag aanvragen, dan vragen we je de volgende vragen te beantwoorden: 

Hoeveel groepen zijn er? 

Hoeveel kinderen per groep?

Wat zijn de openingstijden en pauzetijden van de school?

Is er een ruimte beschikbaar waar we die dag kunnen blijven?

Zijn er een paar ouders beschikbaar voor extra begeleiding? 

 

Op basis daarvan maken wij een concept tijdsschema waar de school op kan reageren.